4. dubna 2022

Lídr kandidátky SPOLU a kandidát na pražského primátora Bohuslav Svoboda: Praha je na třiceti procentech svého potenciálu a stav pacienta je kritický!

(www.ods.cz/region.prazsky) Dost už bylo experimentů na Praze, je načase se vrátit k profesionálnímu řízení města! To je hlavním mottem koalice SPOLU do pražských komunálních voleb, kterými chce koalice navázat na úspěch z posledních sněmovních voleb, ve kterých získala 40 % voličských hlasů. Lídrem této koalice a kandidátem na primátora hlavního města se dnes stal uznávaný lékař a jeden z nejoblíbenějších bývalých primátorů doc. MUDr. Bohuslav Svoboda, CSc.

„Praha je dnes na třiceti procentech svého potenciálu a každý lékař by situaci takového pacienta označil za blížící se kritickému stavu. Pražanům nabízím cestu ze současného chaosu a marasmu, který zejména poslední čtyři roky vládne v pražské dopravě, ve výstavbě klíčové dopravní infrastruktury a v nejužším vedení města. Když vidím, jak koalice SPOLU funguje na vládní úrovni, dává mi to jistotu, že sestavíme zkušený tým, který dokáže Prahu zase rychle rozpohybovat dopředu. Je načase se vrátit k profesionálnímu řízení města! Praze a Pražanům jsem dal celý svůj profesní život a nehodlám s tím přestat. Těším se na to, jsem plný sil a udělám vše pro to, abych naplnil očekávání voličů,“ řekl ke svému zvolení Bohuslav Svoboda.

Jeho zvolení uvítal také předseda pražské ODS a poslanec Marek Benda. „Docenta Svobody si velmi vážím. Je to muž s velkými profesními i politickými zkušenostmi, člověk, který umí naslouchat, lékař, který zachraňuje každodenně životy lidem a osobnost s velkým charakterem. Jsem hrdý na to, že můžeme do čela koalice SPOLU a těchto pro Prahu klíčových magistrátních voleb vyslat právě jeho,“ řekl předseda pražské ODS Marek Benda.

Jeho slova potvrzuje i předseda TOP 09 Praha Jiří Pospíšil: „Jedná se o mimořádně zkušeného politika, což je pro pozici primátora velmi důležité. Nemůžete řídit tak složitý organismus, když vám chybí tato empirie. Docent Svoboda moc dobře ví, jak se takové město řídí, jakým tlakům může čelit a především, co město potřebuje. Za mě je to skvělá volba.“ Obdobně se vyjádřil i předseda pražských lidovců Tomáš Kaplan: „Osoba docenta Svobody je pro mne garancí toho, že pražská koalice SPOLU bude mít ve svém čele mravní autoritu, která již v minulosti ukázala, že si za svými postoji stojí. Pro mne je navíc podstatné, že v čele kandidátky SPOLU bude člověk, který ví, že politiku je třeba dělat sociálně citlivě a sociálním tématům rozumí.“

Delegáti pražského regionálního sněmu ODS dnes na zasedání v hotelu Artemis zvolili i další místa kandidátky. Ta obsadili například expert na digitalizaci a architekt úspěšného systému CZECH Point Zdeněk Zajíček, starosta Prahy 9 Tomáš Portlík, současná starostka Prahy 2 Alexandra Udženija a další úspěšní starostové a komunální politici.