11. února 2022

Pražská ODS nabídla primátorovi hlavního města zapojení se do delegace, která má vyjádřit podporu Ukrajině v její složité situaci

(www.ods.cz/region.prazsky) Primátor Prahy Zdeněk Hřib v souvislosti s napjatou bezpečnostní situací na Ukrajině odcestuje v pondělí 14. února na dvoudenní návštěvu Kyjeva, kde se má setkat s představiteli ukrajinské metropole. Cílem této zahraniční cesty je vyjádření podpory města Prahy nejen Kyjevu, ale i celé Ukrajině, která zejména v posledních týdnech a měsících čelí bezprecedentnímu nebezpečí agrese ze strany Ruské federace.

Předseda našeho zastupitelského klubu Zdeněk Zajíček proto dnes oficiálně nabídl panu primátorovi účast zástupce opoziční ODS na této zahraniční cestě. Ačkoliv můžeme mít na směřování, rozvoj a řízení našeho hlavního města rozdílné názory, jsou témata, kde cítíme morální odpovědnost aktivního vyjádření podpory a spolupráce.

Zdeněk Zajíček - zastupitel hl.m. Prahy sdělil panu primátorovi Hřibovi odhodlání našeho zastupitelského klubu uhradit veškeré související náklady s touto cestou. Jsme přesvědčeni, že v pohledu na tak klíčová témata, jako je bezpečnost, ochrana svobod a národní celistvosti bychom měli umět společně s vedením hlavního města vyjádřit jednotný postoj.

Věříme, že jsou témata, kde bychom měli umět spolupracovat. Společnou podporu projevenou osobní účastí zástupců Prahy napříč politickým spektrem považujeme za silný projev solidarity a přátelství s obyvateli Kyjeva a celé Ukrajiny. Současně doufáme, že cesta pana primátora není motivována pouze ziskem politických a mediálních bodů. Naše podpora obyvatelům Ukrajiny a ochraně jejich svobod samozřejmě trvá.

zdroj fotografie: www.kyivpost.com