24. ledna 2022

Na jaře má začít oprava Barrandovského mostu, ale nejsou dohodnuté objízdné trasy, ani opatření v MHD, upozorňuje pražská ODS

(www.ods.cz/region.prazsky) Praze hrozí v průběhu rekonstrukce Barrandovského mostu dopravní kolaps kvůli váznoucí komunikaci hlavního města, a především náměstka primátora pro dopravu Adama Scheinherra (Praha Sobě) s městskými částmi. Upozorňují na to občanští demokraté zastupující sedm dotčených městských částí.

„Pražský magistrát s městskými částmi dosud nedohodl objízdné trasy, ani jaká opatření budou zavedena v městské hromadné dopravě, aby se dopady rekonstrukce mostu na obyvatele hlavního města co nejvíce zmírnily,“ uvedl Zdeněk Zajíček, předseda klubu zastupitelů ODS v ZHMP.

Na naprosto nedostatečnou koordinaci příprav si dlouhodobě stěžují a upozorňují volení zástupci sedmi městských částí, a to: Prahy 4, Prahy 5, Prahy 12, Prahy 13, Prahy 2, Prahy 6 a Prahy 16. Podle nich tak rekonstrukce Barrandovského mostu zbytečně způsobí Pražanům mnohem větší problémy, než by bylo nezbytně nutné.

 „Opravit tento most je nutné a nijak to nezpochybňujeme. Obzvlášť u takto zásadní rekonstrukce hlavní dopravní tepny, je ale naprosto nezbytné, aby přípravy byly koordinované s městskými částmi. Hlava mi nebere, že pirátská koalice vládnoucí Praze se naprosto nesmyslně není schopna poučit z dopravního pekla, které vzniklo právě kvůli nekoordinovaným uzavírkám v minulém roce, kdy Praha vypadala spíše jako jedno velké parkoviště. Opakovaně jsme žádali o koordinátora dopravních staveb a ani v tomto případě s městskými částmi nikdo nespolupracuje. Vedení města tak způsobí opět zbytečný chaos v dopravě,“ dodává David Vodrážka, starosta Prahy 13 a zastupitel ODS v ZHMP.