15. prosince 2021

Naději, že příští rok se slova změní

(Pětka) Reakce na otázku měsíce: Co přejete Praze 5 a spoluobčanům do roku 2022?

Slyšíme to na každém rohu. Slova jako divná doba, rozpolcená společnost, zákaz, povinnost, (ne)svoboda, marnost, nepřátelství, smutek, nemoc, smrt… Letošní Vánoce nás zastihnou v neklidu a nepokoji, mohou nás však přivést na cestu k zahloubání se a rozjímání, k posilnění víry a naděje, že nadcházející rok se slova změní.

Rok 2022 v Praze 5 je rokem volebním. Budeme společně hodnotit uplynulé čtyřleté období a diskutovat a rozhodovat se o dalších vizích a prioritách v naší městské části.

Rok 2022 však bude také oslavný. Bude to 100 let, kdy bylo tehdejší město Smíchov zákonem o Velké Praze připojeno k hlavnímu městu jako součást jejího nového městského obvodu Praha XVI, kam přináležely rovněž Hlubočepy, Malá Chuchle a Radlice. Pro tuto příležitost chystáme řadu zajímavých projektů, kulturních a edukativních aktivit. Věřím, že nám nový rok umožní tuto významnou událost v historii naší obce důstojně připomenout.

Přeji vám do roku 2022 pevné zdraví, víru a jistotu. Hlavně v tom, že zítra můžete do zaměstnání, že vaše děti mohou do školy, že můžete trávit svůj čas podle svého svobodného rozhodnutí.

Lukáš Herold

místostarosta MČ Praha 5
místopředseda OS ODS Praha 5

Štítky:
komentář