8. prosince 2021

Radotínská ODS během tří let splnila většinu svého volebního programu

Ačkoliv do komunálních voleb zbývá ještě necelý rok, převážnou část svého volebního programu z roku 2018 už Občanská demokratická strana v Radotíně splnila. Z jedenácti tematických oblastí volebního programu pokročili občanští demokraté, kteří byli v posledních volbách zvoleni většinou hlasů radotínských občanů (72 procent), nejvíce v oblasti školství kultury, sportu, ale i ekonomiky či služeb obyvatelstvu.

Radotínskou radnici vedu od roku 2006, ale toto volební období je určitě nejtěžší. Chod v naší městské části již přes rok a půl výrazně ovlivňuje rozsáhlá stavební činnost Správy železnic, která modernizuje železniční koridor a také celou oblast nádraží, což se odrazilo zejména na dopravní situaci. Především se ale druhým rokem potýkáme s pandemií koronaviru, která zasáhla do života všech našich občanů, a také práce mých kolegů. O to víc mě těší, že se nám i v takových podmínkách daří plnit náš volební program, a to v některých oblastech dokonce s výrazným časovým předstihem,“ komentuje práci radnice, kde má ODS stoprocentní zastoupení, její starosta Karel Hanzlík.

Podle něho je důležité, že se radnici i přes neočekávané výdaje v souvislosti s koronavirovou krizí a zdražením energií daří držet vyrovnané hospodaření. „Nezadlužování naší městské části je pro nás prioritní. Být dobrými hospodáři se nám daří nejen díky snižování provozních výdajů, ale i úspěšnou dotační politikou,“ říká starosta Hanzlík. Městská část Praha 16 patří totiž k nejúspěšnějším příjemcům prostředků z dotačních titulů z evropských fondů a programů ministerstev (ve volebním období 2014-18 radotínská radnice získala přes 180 milionů korun, v tom aktuálním se prozatím jedná o částku kolem 80miliónů Kč). A právě díky úspěšným dotačním řízením se podařilo v Radotíně například vybudovat nové společensko-kulturní zařízení (Centrum Koruna), navýšit kapacitu 1. stupně základní školy, nové zázemí získala místní služebna Policie ČR či základní umělecká škola.

Radotínská radnice také dokončila výstavbu krytého bazénu, vybudovala novou moderní kotelnu na starém Sídlišti či dokončila poslední velkou etapu technické vybavenosti (kanalizace, plynofikace) v oblasti Lošetická/Zderazská. Radnice pokročila i v oblastech bezpečnosti či životního prostředí, a to například dalším rozšířením kamerového systému, zavedením uceleného systému svozu bioodpadu či navýšením počtu kontejnerových stanovišť na tříděný odpad.

Rok před koncem volebního období máme splněn program z více než osmdesáti procent, což považuji za velký úspěch. Mám radost, že díky týmové práci našich zastupitelů a radních se nám daří naše závazky vůči voličům naplňovat a že se Radotín postupně mění v moderní městskou část, v žádanou lokalitu, kde se dobře žije mladým lidem, rodinám i seniorům,“ dodává Karel Hanzlík.