18. dubna 2021

ODS Praha: Prohlášení vedení pražské ODS k zapojení ruských tajných služeb při výbuchu muničního skladu ve Vrběticích

(www.ods.cz/region.prazsky) Zpráva o zapojení ruských tajných služeb při výbuchu muničního skladu ve Vrběticích je naprosto šokující. Jedná se o bezprecedentní útok na svrchovanost naší země a životy a zdraví našich občanů. Takové jednání nemůžeme zlehčovat, omlouvat, nebo tolerovat. Vedení pražské ODS razantně odsuzuje útok Ruska na náš svrchovaný stát.

ODS vždy prosazovala silnou a akceschopnou armádu, tajné služby a kybernetickou bezpečnost naší země. Dlouhodobě podporujeme ve Sněmovně kroky, které vedou k dostatečnému financování našich bezpečnostních složek, k plnění našich aliančních závazků a k jasnému hodnotovému ukotvení naší země v západním civilizačním okruhu. Dnes se pod tíhou nových zjištění o aktivitách ruských tajných služeb na našem území ukazuje, jak je tato strategie správná a potřebná. V naší zemi známe naše vlastní hodnoty i cenu suverenity naší země a uvědomujeme si potřebu bránit svobodu, bezpečí a životy našich občanů. Stojíme o mírové a přátelské soužití se všemi, ale na agresi odpovíme rázně a nekompromisně. Je to naše povinnost jako zástupců ODS, strany, která stála u zrodu samostatného českého státu.

Žádáme prezidenta republiky a vrchního velitele ozbrojených sil, aby se k této bezprecedentní situaci jednoznačně a bez odkladu vyjádřil.

„Budoucnost patří střízlivým, totiž těm, kteří se rozhodli pro vyšší, mravnější světový názor a způsob života“ – Tomáš Garrigue Masaryk 

Tomáš Portlík
předseda RS ODS Praha

Zdeněk Zajíček
předseda klubu zastupitelů ODS v ZHMP