11. června 2020

ODS Praha: Konečně snad skončí nafukovací pandy, pivní šlapací kola a jiné hrůzy v centru Prahy

(www.ods.cz/region.prazsky) Na základě iniciativy ODS a podpory třech dalších zastupitelských klubů Spojených sil pro Prahu, ANO a Praha Sobě se na jednání příštího zastupitelstva dostane bod týkající se vizí pro kultivaci a zkvalitnění historického centra Prahy, které je výkladní skříní celé České republiky.

„Jsem velmi rád, že se zástupci čtyř klubů odhodlali zařadit tento bod na zastupitelstvo. Máme skutečně jedinečnou příležitost právě v této pokoronavirové době s dlouhodobě bolavými oblastmi v centru něco udělat. Tak, jako se znovunarodil Karlín po povodních, může se nyní znovunarodit jedinečné historické centrum Prahy. Nafukovací pandy, hadi, pivní šlapací kola a jiné hrůzy kazí dojem z Prahy každému, ať jste v Praze jako turista nebo tady žijete. Udělám společně s kolegy, co budeme moci, aby se tento obraz Prahy změnil,“ říká Zdeněk Zajíček (ODS), který inicioval zařazení tohoto bodu a připravil společně s dalšími zastupiteli znění Deklarace, kterou naleznete v příloze.

„Byť jsme v opozici, máme stále stejnou chuť měnit Prahu k lepšímu. Nechceme, aby se jakákoliv opatření v centru města dělala partyzánsky podobně, jako se to nyní děje na Smetanově nábřeží, a proto přicházíme s touto iniciativou, abychom nalezli co nejširší politickou shodu na zlepšení situace v centru Prahy,“ dodává Alexandra Udženija, předsedkyně zastupitelského klubu ODS.

Jednání zastupitelstva k otázkám historického centra se uskuteční 18. 6. 2020.