17. září 2019

ODS Praha 5: Novou starostkou Prahy 5 je Renáta Zajíčková

Po včerejším vypovězení koaliční smlouvy mezi ODS, Piráty, hnutím Strana nezávislých občanů Prahy 5 (SNOP 5) a ANO a odvolání starosty za Piráty Daniela Mazura se zastupitelé shodli na nové koalici i na jménu nové starostky. Starostkou je Renáta Zajíčková a radnici povede široká koalice ODS, STAN, TOP 09, ANO a SNOP 5. Na úterním jednání zastupitelstva se na tom usnesli zastupitelé uvedených stran.

Do politiky jsem vstupovala s heslem „Udělám z Pětky jedničku“ a tato vize a chuť mě provází po celou dobu práce na radnici. Za uplynulých deset měsíců v roli 1. místostarostky jsem myslím prokázala, že svoji roli beru vážně a zodpovědně, že mi na naší městské části záleží a že pro ni ráda pracuji. Do pozice starostky vstupuji s velkou pokorou a zároveň odvahou a jsem připravená Prahu 5 zvelebovat a smysluplně rozvíjet a jejím obyvatelům naslouchat a hledat s nimi rozumná řešení mnohdy složitých problémů naší městské části.

Máme před sebou důležité projekty, které musíme v krátké době rozpohybovat – namátkou domy pro seniory, novou školu ve Smíchov City, revitalizaci motolských rybníků, výstavbu důstojné obřadní síně. Musíme být stále aktivní v oblasti dopravy, která nesmí naší městskou část dusit a znehybňovat. I proto potřebujeme, aby se na klíčových projektech našla široká politická shoda, která zajistí stabilní a předvídatelnou pozici Prahy 5. Jako žena bych ráda přispěla k tomu, aby radnice a úřad byly vedle otevřenosti i více efektivní a především přátelské a vstřícné,“ říká nová starostka Renáta Zajíčková.

ODS byla už od začátku krize v bývalé koalici připravena hledat řešení, které by umožnilo ustanovit stabilní vedení radnice. Jsem si jist, že jsme takové řešení dnes našli,“ uzavírá místostarosta a předseda klubu ODS Lukáš Herold.

Štítky: