2. září 2019

V Radotíně přistavěli školu i jídelnu

(TV Praha) V Radotíně se nejen vítali prvňáčci, ale i střihaly pásky. Praha 16 totiž přistavěla část základní školy a taky školní jídelnu.

Velkolepé. Tak by se dalo jedním slovem nazvat zahájení školního roku v pražském Radotíně.

"V jeden čas se podařilo dokončit investice navýšení kapacity 1. stupně o 4 třídy. Tím sledujeme de facto vývoj demografické křivky a nebudeme muset do budoucna řešit problém z hlediska umístění radotínských dětí do školního zařízení. Ruku v ruce s tím šla investice na školní jídelnu," řekl Karel Hanzlík, starosta MČ Praha 16.

"Slouží pro žáky základní školy a gymnázia. Zároveň to využívají zaměstnanci úřadu. Zvyšovali jsme kapacitu na 1 300 míst. Využili jsme toho, že tady je to v prvním podlaží, takže pod ocelovou konstrukcí, na které stojí tato lehká dřevěná budova, vznikl prostor, který bude využívat škola jako venkovní třídu," řekl Miroslav Knotek, místostarosta MČ Praha 16.

"Já jsem obě investice viděl už v průběhu toho projektu, kdy se ještě stavělo, a je úžasné, že za tak krátkou dobu se vše podařilo dotáhnout do úspěšného konce," řekl Vít Šimral, radní hl. m. Prahy.

Největší radost mají z nové přístavby žáci. Ti z 5. třídy si libují hlavně ve výhledu ze třídy.

Otevření přístavby školy a školní jídelny bylo velkou událostí. Nemohlo ale chybět ani uvítání prvňáčků. My jsme se malých studentů zeptali, na co se ve škole nejvíce těší.

První školní den s dětmi strávil i senátor Pavel Fischer a prvňáčkům nezapomněl popřát.

"Když něco začíná, tak člověk má v sobě chvění. Ale zároveň víme, že nás to otevírá něčemu novému. Každému z nich bych proto přál, aby objevili nejen svůj soukromý příběh, ale zároveň to, že patří do společnosti, kde si mohou navzájem pomáhat, spolu si hrát a týmově vytvářet věci, které dávají smysl," řekl Pavel Fischer, senátor PČR.

Celá reportáž ke shlédnutí na: https://prahatv.eu/zpravy/praha/praha/11053/v-radotine-pristaveli-skolu-i-jidelnu

Štítky:
tisková zpráva