12. října 2018

V Radotíně bude čtvrté období starostou Karel Hanzlík z ODS

(nasregion.cz) V pražském Radotíně bude čtvrté období starostou Karel Hanzlík z ODS. Občanští demokraté získali v městské části 12 křesel v patnáctičlenném zastupitelstvu, nemuseli proto hledat koaličního partnera, aby měli většinu. Uvedl to Karel Hanzlík, kterého musí ve funkci potvrdit nové zastupitelstvo na prvním zasedání. Hanzlík je starostou Prahy 16 od roku 2006. V letošních volbách byl zvolen také do zastupitelstva hlavního města.

„Radotínská ODS složí jednobarevnou pětičlennou Radu MČ Praha 16. Dne 31. října bude svoláno ustanovující zasedání Zastupitelstva MČ Praha 16, kde bych na základě volební nominace místního sdružení ODS Radotín (lídr kandidátní listiny) i na základě absolutně nejvyššího počtu preferenčních hlasů při volbách 5. až 6. října měl být již počtvrté zvolen starostou,“ sdělil Hanzlík.

Hanzlík dostal ve volbách 2577 hlasů, za ním s odstupem minimálně 220 hlasů skončili další kandidáti ODS.

V Praze 16 vedle ODS ve volbách uspěly ještě tři kandidátní listiny. Dvě křesla obsadí koalice KDU-ČSL, Zelených a TOP 09, poslední křeslo pak Piráti. K volbám přišlo 56,39 procenta voličů.

V roce 2014 v této městské části vyhrála také ODS s 12 mandáty, po jednom křesle získaly tři kandidátky, ČSSD, TOP 09 a Otevřeme Radotín. Celkem kandidovalo šest uskupení a k volbám přišlo 50,15 procenta voličů.

Praha 16, ve které žije zhruba 8520 obyvatel, je na jihozápadě hlavního města. Městská část zahrnuje pouze celé katastrální území Radotína.

Zdroj: http://nasregion.cz/jih/v-radotine-bude-ctvrte-obdobi-starostou-karel-hanzlik-z-ods

Mgr. Karel Hanzlík

starosta MČ Praha 16
I.místopředseda ODS Praha 5

Štítky:
tisková zpráva