29. září 2018

Dopis voličům

(www.renatazajickova.cz) 26. 9. 2018 v Praze 5 – Motole

Vážení spoluobčané,

za pár dní budete rozhodovat o tom, kdo v následujících čtyřech letech usedne do lavic zastupitelstva a bude přímo ovlivňovat naše životy v Praze 5. Osobně se přiznám, že ještě před pár lety by mě nenapadlo, že i já budu součástí volební kampaně a budu se o takové místo ucházet, ale můj osobní i profesní život mě přivedly až sem.

V průběhu života mě ovlivnilo mnoho věcí. Určitě to byli rodiče, později manžel se svou rodinou a mí tři synové. Byla to volba učitelské profese a s ní i rozhodnutí odejít ze státní sféry do oblasti soukromé, založit školu a postavit ji od samých základů v konkurenci zavedených pražských gymnázií. Toto vše utvářelo můj názor na svět a touhu žít smysluplný a odpovědný život. Je mým přáním, abyste věřili, že mi záleží na tom, aby se nám tu společně dobře žilo, že jsem pracovitá a zodpovědná, že vnímám lidi kolem sebe, naslouchám jim a že jako ředitelka gymnázia mám schopnosti vést a řídit i tak složitou organizaci, jakou je městská část a její úřad.

Jsem na kandidátce ODS, byť jako nestraník. Vím, že tato strana prošla vývojem. Hodnoty, na kterých ODS vznikla a které stále hájí, jsou trvalé a mně blízké. Svoboda jednotlivce, právo na vlastní rozhodnutí, důraz na rodinu, domov a malý státní aparát, řád a pořádek, solidarita s potřebnými, víra v jedinečné schopnosti člověka jako je tvořivost a iniciativa. To jsou důvody, pro které nyní vstupuji do komunální politiky. Dnešní ODS je plná odhodlaných a slušných lidí. O tom se přesvědčuji každý den při setkávání s jejími členy a podporovateli. Jsou to zdravotní sestry, učitelé, lékaři, studenti, právníci, úředníci, strojvůdci, umělci, živnostníci i zaměstnanci. Pracovití a rozumní lidé, kteří mají opravdový zájem život v naší městské části zlepšovat a zkvalitňovat.

Celý život žiji v Praze, a tak do detailů znám její krásy, ale také nedostatky. Ač pocházím z Vinohrad, dospělý věk prožívám v Praze 5 a ta mi silně přirostla k srdci. Bydlí se mi tady velmi dobře. Stejný pocit má většina z Vás, které potkávám na ulicích při mé kontaktní kampani. Mám ráda atmosféru Prahy 5, kterou utváří na jedné straně dynamické tempo rušných křižovatek a na straně druhé klid parků, skal a hlubokých údolí. Tuto výjimečnost a jedinečnost bych chtěla zachovat a zároveň v rozumné míře městskou část rozvíjet pro nás a budoucí generace.

Vážení spoluobčané, věřím, že využijete volebního práva a půjdete 5. nebo 6. října vyjádřit svůj občanský názor. Doufám, že pečlivě zvážíte svou volbu a že se rozhodnete správně.

S úctou

Mgr. Renáta Zajíčková

Renáta Zajíčková

kandidátka ODS na starostku Prahy 5

Štítky:
komentář