6. září 2018

ODS v Praze zahájila volební kampaň

(TV Praha) Kampaň pro nadcházející komunální volby zahájila i Občanská demokratická strana. Lídrem pražské kandidátky je bývalý primátor Bohuslav Svoboda. Dvojkou je pak současná první místopředsedkyně strany Alexandra Udženija. Dále pokračuje kolega Milan Řepka.

ODS představila svůj volební program pro nadcházející komunální volby pod heslem: "Silný program pro fungující Prahu". Zároveň představila své kandidáty jak do jednotlivých MČ, tak i pro Zastupitelstvo hl. m. Prahy. 

"Ten tým zná komunální politiku. Tady byla taková špatná praxe, že ti komunální politici odcházeli do velké politiky tak, jako že jdou někam výše. A tento tým, který já mám, je převahou komunálních politiků, kteří tu komunální politiku považují za vrchol své činnosti a jsou ochotni pro to všechno udělat," řekl Bohuslav Svoboda, lídr kandidátky. 

"To, co trápí každého obyvatele Prahy 5, je otázka zahuštěné dopravy a nemožnosti zaparkovat. To řeší každý občan, takže jednoznačně dořešit Radlickou radiálu, vybudovat nová P+R parkoviště, vybudovat parkovací terminály na okrajích Prahy. Určitě bych se chtěla zaměřit na bezpečnost, tedy bezpečnější přechody u škol, vybudovat více semaforů. Těch oblastí je opravdu mnoho," řekla Renáta Zajíčková, kandidátka na starostku Prahy 5. 

"Téměř za dveřmi jsou komunální volby, ODS oficiálně zahájila volební kampaň. Co je, z vašeho pohledu, zásadní pro tyto volby?"

"Myslím si, že to je ta čtyřletá neschopnost města něco řídit, něco udělat, někam Prahu posunout. Protože výdaje města narostly od vlády ODS o 50%. To znamená, že dnes město zkonzumuje tři čtvrtiny svého rozpočtu. Stejný problém vidíme všichni kolem sebe i v investicích, které se snížily. Troufám si říci, že kdyby takto hospodařily pražské rodiny, tak tady máme 100% rozvodovost," řekl Tomáš Portlík, kandidát.

Pro letošní komunální volby ODS staví celkem 835 kandidátů. 770 z nich se přitom bude ucházet o přízeň voličů v jednotlivých MČ a 65 jich bude kandidovat do Zastupitelstva hl. m. Prahy.

Reportáž k shlédnutí na : https://prahatv.eu/zpravy/praha/praha/8184/ods-v-praze-zahajila-volebni-kampan

Štítky:
tisková zpráva