26. července 2018

Motol – skvělé místo pro život, ale stále je co vylepšovat

(www.renatazajickova.cz) Motol znám jako své boty. Vyrůstal zde můj manžel, jeho rodiče zde působili mnoho let jako učitelé, já sama jsem zde žila před dvaceti lety. No a po několika letech jsem se sem opět vrátila. Mám ráda procházky mezi vilkami nebo pohled z Homolky, miluji ticho, které zde je. Navíc od centra kousek a spojení skvělé – metro, autobus i tramvaj. Komplexní lékařská péče na kopci, zeleně kam se rozhlédneš. Pěkné školky a základní škola s bazénem. Kdo to má? Prostě tato lokalita skoro nemá chybu.

K tomu, abych dala Motolu jedničku, bych potřebovala změnit několik málo věcí. Mít větší příležitost pro nákupy a pro zábavu starších dětí a vyspravit chodníky, které jsou plné boulí a děr. Možná i laviček by zde mohlo být více. Tyto potřeby vyplývají i z rozhovorů se sousedy. Jako jediný obchod se nabízí večerka, ale zaplať pánbůh za ní! No a sportoviště pro starší děti tu momentálně není žádné. Malé děti mají dětská hřiště, např. u Kudrnovy ulice, starší děti měly po desítky let možnost chodit hrát fotbal či basket nebo jen tak běhat na hřiště sokola, to už ale není možné.

Nedostatky bych ráda odstranila, a to třeba tím, že by radnice Prahy 5 podpořila vznik drobných obchodů a služeb, že by apelovala na pražskou radnici, která je majitelem pozemku bývalého sokola, aby zde vytvořila multifunkční prostor pro sport a relaxaci, nebo že by apelovala na Technickou správu komunikací, aby opravila chodníky. Ve srovnání s jinými lokalitami toho není mnoho, přesto by to motolští velmi ocenili.

Ráda bych dala Motolu jedničku!

Renáta Zajíčková

kandidátka ODS na starostku Prahy 5

Štítky:
komentář