16. července 2018

Reprezentativní obřadní síň pro obyvatele Prahy 5

(www.renatazajickova.cz) Svatba je v životě každého člověka výjimečný okamžik, a proto zaslouží i výjimečné prostředí. Mnoho dnešních svatebních obřadů se odehrává v neobvyklých prostorech – na loukách, v zahradách, na statcích, ve stodolách, ale třeba také na hřištích či ve vzduchu. Když se ale pár rozhodne, že chce mít svatbu tradičnější, obrací se často na radnici svého bydliště. Ta mu nabízí reprezentativní místa pro obřad.

A právě nabídka prostor vhodných pro svatby či jiné slavnostní okamžiky je v Praha 5 chudá. Nabízí se pouze obřadní síň v ulici Stroupežnického, která ničím nezaujme, a to bych ráda změnila. Praha 5 má obrovské množství nádherných míst, která by vytvořila důstojné, ale také romantické prostředí. Jako nejvhodnější se mi jeví kopec Sacre soure nad křižovatkou Anděl. Má totiž několik výhod – je zde park s jedinečným výhledem na historickou Prahu, a tak fotografie novomanželů s panoramatem Prahy by byly exkluzivní. Dalšími výhodami jsou dobrá dopravní dostupnost, prostor pro parkování a možnost vytvořit zde i zázemí pro obřady.

A jak by takový prostor mohl vypadat? Různě. Mohl by to být altán jako je například v Grébovce v Praze 10, nebo by to mohla být moderní designová stavba, která by se mohla přizpůsobovat přáním novomanželů. Fantazii se v tomto ohledu meze asi nekladou. A nemusí to být vůbec drahé. Samozřejmě by tento prostor mohl mít i využití jiné, například by zde mohlo probíhat vítání občánků, předávání různých cen, vyhlašování soutěží nebo by se zde mohly oslavovat životní jubilea.

Byla bych velmi ráda, kdyby se obyvatelům Prahy 5 vytvořilo důstojné a jedinečné místo, které se stalo vyhledávaným a oblíbeným všemi Pražany.

Renáta Zajíčková

kandidátka ODS na starostku Prahy 5

Štítky:
komentář