15. června 2018

Postřehy z facebookové kampaně

(www.renatazajickova.cz) Facebook jsem až donedávna užívala velmi omezeně, vlastně jen pro komunikaci s pár přáteli. Se zahájením volební kampaně jsem se stala součástí facebookového světa na plno. Protože zveřejňuji články související především se životem na Praze 5, je otevřena na mém facebookovém profilu diskuze.

Někteří lidé, kteří si přečtou příspěvek, na něj následně reagují dotazy, poznámkami nebo glosami, v tom nejhorším případě i vulgarismy. Prostě je zde zastoupeno vše, co je v debatách na sociálních sítích obvyklé.

Každý den několikrát denně otevírám facebook a odpovídám na vše, co se zde objeví. Těší mě, že mnoho přispěvatelů reaguje věcně. Často se otázkami doptávají na různá řešení daného tématu, například jsem často odpovídala na dotazy vztahující se k problematice bezdomovectví, graffiti či Radlické radiály.

Bohužel občas se vyskytnou i urážlivé a ponižující poznámky, spíše tomu říkám „výkřiky“. Zpravidla tito lidé sdělují své negativní pocity, názory nebo rovnou hotové soudy, a to občas i za přispění vulgarit. Snažím se i na tyto příspěvky reagovat slušně a věcnými argumenty zpochybňovat často neprověřené pravdy.

Vlastně jsem zjistila, že i přes to, že to není vždy jednoduché a příjemné, tak mě tyto diskuse s uživateli facebooku baví. Je dobře, že nemáme na vše stejný názor a že spolu můžeme o věcech, které se dotýkají nás všech, takto komunikovat, a hledat tak společná řešení a třeba i kompromisy.

Jenom bych touto cestou chtěla připomenout, že agresivita a vulgarismy do konstruktivní diskuze určitě nepatří. Takový způsob komunikace neprospívá nikomu z nás a navíc nepřináší nic přínosného a užitečného.

Těším se proto na vaše férové otázky, komentáře či glosy! Pište mi.

 

Facebook Renáty Zajíčkové : https://www.facebook.com/RZajickova

Renáta Zajíčková

kandidátka ODS na starostku Prahy 5

Štítky:
komentář