1. května 2018

Co chci pro Prahu 5

(www.ods.cz/os.praha5) Na Smíchově, v Jinonicích, Radlicích, Košířích, v Motole, v Hlubočepích a na Barrandově žije přes osmdesát tisíc lidí. Každý den se potkávají na ulicích, v obchodech, u lékaře, v MHD, v parcích či na třídních schůzkách. Chtěla bych, aby jejich setkávání probíhala v místech, která jsou přívětivá, čistá, bezpečná a moderní. Chtěla bych, aby obyvatelé Prahy 5 byli na své bydliště hrdí.

Chtěla bych, aby místní říkali, že zde mají upravené chodníky a parky, že je tady čisto na ulicích, že se nestojí v dlouhých frontách na úřadech nebo že lidé netráví zbytečně dlouhý čas hledáním parkovacích míst. Chtěla bych, aby místní mohli svoji městskou část vnímat jako dobře fungující stroj. To vše může ve svém důsledku přinést pohodu i do našich vztahů, například sousedských či pracovních.

Za dvanáct let jsem od základů vybudovala prosperující a úspěšné pražské gymnázium. Ve své práci jsem měla možnost často jednat s mnoha lidmi různého věku, vzdělání i národnosti. Díky tomu vím, co si přejí a co baví mladé lidi, ale také vím, co trápí a zajímá lidi mé generace a starší. Vím, jak hledat kompromis v různorodé diskuzi. Vím, jak moc rodiče pro své děti chtějí dobré školky, školy a bezpečné prostředí pro hraní. A také vím, že městská část, úřad, škola nebo firma jsou živé organismy, který tepou a dýchají a které potřebují každodenní péči.

Jsem připravena své zkušenosti, energii a sílu vložit do veřejného života. Jsem připravena rozvíjet a zvelebovat Prahu 5. Chci, aby byla naše městská část vstřícná vůči svým obyvatelům, a hlavně aby skvěle fungovala v jejich každodenním životě.

V neposlední řadě chci vstoupit do komunální politiky proto, aby se nenaplnila Platónova slova: „Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z nás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.“

 

Více na : http://www.renatazajickova.cz/

Renáta Zajíčková

kandidátka ODS na starostku Prahy 5