18. dubna 2018

ODS Praha 5: Poprvé bude kandidovat na starostku za ODS na MČ Praha 5 žena

(www.ods.cz/os.praha5) Lídrem Občanské demokratické strany na Praze 5, a tedy i kandidátkou na starostku v podzimních komunálních volbách byla dnes jednomyslně zvolena oblastním sněmem ODS paní Mgr. Renáta Zajíčková, ředitelka a majitelka úspěšného gymnázia na Praze 5.

 „Jsem připravena udělat vše pro řešení současných problémů naší městské části. Ze všeho nejvíc nás trápí kritický stav v dopravě. Pětka se nesmí stát symbolem pro stání v koloně, ať už v autě nebo v tramvaji. Čistota, pořádek a bezpečnost na ulicích se musí stát naší vizitkou. Ráda bych přispěla k tomu, aby se Pětka stala vlídnou, ohleduplnou a skvěle fungující“, říká Renáta Zajíčková. Do čela kandidátky byla zvolena jako nestraník. ODS je jí názorově velmi blízká. „Jsem zastánkyní svobody, podpory aktivních lidí a podnikání, ale také solidarity s těmi, kteří to opravdu potřebují.“

Renáta Zajíčková je vdaná a je matkou tří dospělých synů.

Na další místa kandidátky ODS byli zvoleni Bc. Lukáš Herold, současný místostarosta MČ Praha 5, Mgr. Zdeněk Doležal, předseda výboru pro životní prostředí MČ Praha 5, Ing. Martin Frélich, zastupitel MČ Praha 5, a Ing. Jan Panenka, předseda místního sdružení Klamovka.

„Je skvělé, že je v čele naší kandidátky žena. Ženy totiž přinášejí do politiky svěží pohled a důraz na věci, které mohou muži snadno přehlédnout“, říká k volbě Renáty Zajíčkové Lukáš Herold.

Volby do místních zastupitelstev a Magistrátu hl. města Prahy proběhnou na podzim tohoto roku.

Štítky:
tisková zpráva