5. října 2012

Pětka bez bariér 2012

Reportáž z druhého ročníku charitativní akce "Pětka bez bariér".

Hlavní náplní celého odpoledne bylo přiblížit občanům Prahy 5 život zrakově a sluchově postižených a podpořit dvě organizace sídlící na území Prahy 5 – Školu pro sluchově postižené v Holečkově ulici a Domov Palata pro zrakově postižené.

„Je to akce, kterou chceme společně s těmi, kdo se starají o handicapované lidi, připomenout, že žijeme ve světě, kde mnozí z nás máme kolem sebe nějaké bariéry a musíme je umět překonávat. Jsem moc rád, že zde dnes mohu slyšet lidi, vidět lidi a vnímat je a i tímto způsobem jim pomáhat,“ řekl Mgr. Zdeněk Zajíček, předseda OSODS Praha 5.

Všichni, kdo navštívili informační stánky obou organizací, si mohli projít se zavázanýma očima, a to buď za doprovodu hostesky, nebo pomocí slepecké hole, připravenou trasu, a vyzkoušet si tak pocity člověka, který nevidí, nebo se naučit nějaké to slovo ve znakové řeči. Během celého odpoledne zároveň zástupci obou organizací odpovídali na všechny dotazy týkající se života zrakově a sluchově handicapovaných.

Obě organizace obdržely z rukou předsedyODS Praha 5Zdeňka Zajíčka šek na více než 30 000 korun. „Doufám, že se nám podaří i v příštím roce podobný druh akce uspořádat a že bude stejně úspěšný jako ten loňský a letošní,“ říká Bc. Lukáš Herold, místopředseda OSODS Praha 5.

Štítky: