24. října 2023

Pražskou ODS dále povede Marek Benda. Nominaci na lídra kandidátní listiny do Evropského parlamentu získal jednomyslně Alexandr Vondra

(www.ods.cz/region.prazsky) Pražská ODS si v pondělí večer v hotelu Artemis zvolila nové vedení. Na další dva roky ji povede dlouholetý poslanec Marek Benda, který svůj mandát po volebním úspěchu SPOLU v komunálních obhájil většinou hlasů přítomných delegátů. Regionální sněm také nominoval osobnosti na kandidátní listinu do Evropského parlamentu. Nominaci na lídra kandidátní listiny získal od všech delegátů Alexandr Vondra.

„Po volebním výsledku koalice SPOLU v komunálních volbách do Zastupitelstva hlavního města pokládám téměř za povinnost pokračovat ve své práci předsedy pražské ODS a na tento úspěch navázat. Pražská ODS získala po téměř deseti letech post primátora. Současně v hlavním městě obhájila většinu radnic a nově získala starosty v městských částech – Praze 4, Praze 6, Praze 10 a Praze 12. V senátních volbách v roce 2022 naši společní kandidáti uspěli ve všech třech pražských senátních obvodech a posílili tak senátorské kluby vládní koalice,“ sdělil ve svém projevu Marek Benda.

Zároveň vyjádřil podporu Alexandrovi Vondrovi na lídra kandidátní listiny do EP 2024. „Jsem přesvědčen, že Alexandr Vondra je tím pravým kandidátem, který bude reprezentovat naše zájmy a hodnoty na evropské úrovni. Má bohaté politické zkušenosti a je ideální volbou pro zastupování konzervativních hodnot na evropské úrovni. Věřím, že díky silnému lídrovi náš vliv na evropskou politiku vzroste,“ poznamenal.

Výsledky voleb do vedení pražské ODS

Marek Benda, předseda pražské ODS
Vojtěch Kos, 1. místopředseda pražské ODS
Lucie Kubesa, místopředsedkyně pražské ODS
David Vodrážka, místopředseda pražské ODS
Jan Poupě, místopředseda pražské ODS
Tomáš Kaštovský, místopředseda pražské ODS

Pro volby do Evropského parlamentu, které proběhnou v roce 2024, získal jako lídr kandidátky za ODS podporu všech delegátů regionálního sněmu pražské ODS Alexandr Vondra.

Delegáti sněmu ODS Praha také přijali jednomyslně usnesení, ve kterém jednoznačně odsoudili teroristický útok Hamásu na stát Izrael.

Usnesení RS ODS Praha:

„Odsuzuje brutální a nelidské útoky na stát Izrael ze strany palestinského teroristického hnutí HAMÁS.

Vyjadřuje plnou podporu státu Izrael, který je nejbližším spojencem a partnerem České republiky v regionu Blízkého Východu.

Podporuje plné právo státu Izrael na obranu svých obyvatel, svého území a své integrity vojenskými prostředky s jasným cílem zamezit teroristům z hnutí HAMÁS v další agresi, únosech a páchání zločinů proti lidskosti, vraždění nevinných civilních obyvatel včetně žen a dětí.

Vyzývá členské státy Evropské unie a ostatní země, aby se postavily proti bezprecedentní eskalační vlně antisemitismu.

Vyzývá příznivce Palestiny, žijící na území ČR, aby se distancovali od hnutí HAMÁS, odsoudili jeho teroristickou činnost a zasadili se o bezpodmínečné propuštění všech rukojmích.“