10. prosince 2012

Budou Žižkov hyzdit květináče z Prahy 5?

Radnice Prahy 3 ve čtvrtek 29. listopadu na svých webových stránkách uveřejnila záměr umístit podél Olšanské ulice mobilní betonové květníky, jaké občané znají například z Prahy 5. Po dobu, co neatraktivní betonové krychle hyzdí pátou městskou část, se květníky staly terčem vtipů, ale i zoufalství občanů. Hodlá žižkovská radnice dráždit také naše nervy?

„V případě, že by koalice podobný projekt prosadila, řada lidí by si klepala na čelo. Kolegové z Prahy 5 mohou dosvědčit, že se umístění betonových květníků stalo naprostým fiaskem,“ řekl zastupitel za ODS Praha 3 Ondřej Pecha a dodává: „Radnice Prahy 3 přestává řešit akutní problémy, mezi něž patří například parkování, a namísto toho vymýšlí nic neřešící akce, které jsou předem odsouzeny k neúspěchu.“

 

Navrhovaný projekt podle předběžného vyúčtování bude stát necelých devět milionů korun. Na stránkách Prahy 3 se lidé mohou zúčastnit hlasování, jestli betonové kontejnery kolem Olšanské ulice mají být umístěny či nikoliv. S podobným problémem se občané setkali na Praze 5, kde již čtyři měsíce není pro kontejnery využití a namísto zeleně se plní odpadky. Obzvlášť velkou radost dělají obří květináče vandalům a sprejerům, kteří je zdobí vulgárními obrazy a nadávkami.

 

Přestože má vedení radnice složené z TOP09, Ž(n)S a ČSSD v plánu zmíněnou částku necelých devíti milionů korun získat z fondů Evropské unie, nejsou dotace nikterak garantovány a může nastat situace, kdy celou částku uhradí Praha 3. 

Štítky:
tisková zpráva