24. října 2018

Vlasta, Piráti a ODS podepsali koaliční smlouvu pro Prahu 10

Tři nejsilnější strany, které uspěly ve volbách v Praze 10 necelý týden od podpisu společného memoranda podepsaly také koaliční smlouvu. Nově vytvořená koalice Vlasta, Piráti a ODS bude mít většinu 29 z celkových 45 zastupitelů.

V nové radě městské části by vedle starostky Renaty Chmelové měli zasednout ještě za Vlastu Lucie Sedmihradská a David Kašpar, za Piráty Jana Komrsková, Petr Beneš a Michal Kočí. Za ODS pak Filip Humplík, Martin Valovič a Olga Koumarová.

“Jako starostka chci garantovat to, že radnice tu bude opět pro obyvatele Desítky a ne naopak. Strategický rozvoj, územní plán, rozpočet, školství i kultura jsou klíčové oblasti pro zajištění co nejlepšího života pro obyvatele naší městské části. To, že jsme byli schopni koaliční smlouvu podepsat velmi rychle po naší dohodě svědčí o tom, že jdeme správnou cestou. Na Desítce konečně vznikla koalice změny, která napraví špatnou pověst, kterou naše městská část kvůli některým svým předchozím zástupcům získala,” konstauje Chmelová.

První místostarostkou bude Jana Komrsková za Piráty, “Akciovkám na Desítce, které budeme mít mimo jiné v gesci, se věnujeme dlouhodobě. Ale stejně tak víme co se sportem, zdravotnictvím a hazardem. Ale jsme s koaličními partnery dohodnuti, že v programovém prohlášení musí být konkrétní řešení a navíc naprostá shoda,” říká.

Budoucí místostarosta Filip Humplík z ODS dodává: “Doprava, parkování, územní rozvoj a investice jsou přesně ty oblasti, kterým se ODS roky věnuje. Navíc mám radost, že si s našimi koaličními partnery rozumíme i v rámci programové shody.”

Štítky:
tisková zpráva