22. dubna 2017

ODS představila „Silný program pro silné Česko“

(www.ods.cz) Na sobotní programové konferenci představili občanští demokraté 190 kroků pro lepší život v uceleném „Silném programu pro silné Česko“. Završili tak několikaměsíční práci, kdy jej společně s veřejností, odborníky, podnikateli a profesními asociacemi tvořili. Na programové konferenci také prezentovali všechny lídry krajských kandidátek pro podzimní sněmovní volby, do kterých jde ODS s podporou Soukromníků. Představili také všechny lídry krajských kandidátních listin.

 
„Dnes představujeme Silný program pro silné Česko - a to nejen podle názvu, ale i podle obsahu. Nabízíme celkem 190 kroků pro zlepšení života lidí v České republice. Naše změny pomohou každému jedinci," uvedl předseda ODS Petra Fiala. Jako příklad zmínil daňové návrhy ODS. „Zavedením jednotné 15% sazby daně z hrubé mzdy u zaměstnanců dojde ke zvýšení mezd všem, a to zhruba o sedm procent. Lidé také jistě ocení zavedení pouze dvou sazeb DPH a především jejich snížení. A některé neefektivní daně - jako například daň z nabytí nemovitostí a silniční daň pro osobní auta - zrušíme."
 
ODS chce také bojovat s byrokracií a usnadnit komunikaci s úřady. „Není možné, aby člověk musel stejné údaje opakovaně předávat jednomu úřadu za druhým. Proto zavedeme tzv. systém jedněch dveří - úřady si údaje předají samy," dodala 1. místopředsedkyně ODS Alexandra Udženija. Konkrétní návrhy má ODS i pro posílení obranyschopnosti naší republiky a v oblasti zahraniční politiky, zvláště směrem k EU. „Chceme vyjednat výjimky na přijetí eura a na společnou azylovou i imigrační politiku," uvedl dále Petr Fiala a dodal: „Jdeme do voleb jako opoziční strana, ale nechceme jen kritizovat. Především nabízíme vlastní řešení."
 
ODS jde do voleb s podporou Strany soukromníků ČR. „Jsem rád, že se ODS společně s naší Stranou soukromníků dohodla a do voleb jdeme společně. Podařilo se nám vytvořit program, který chrání podnikatele a drobné živnostníky a odstraňuje zbytečnou byrokracii,“ uvedl předseda Strany soukromníků ČR Petr Bajer.