19. března 2014

Rozdělit město po katastrech je chybné

Nová koncepce uspořádání města Pardubic předložená na zastupitelstvu neprošla.

Na jednání Zastupitelstva města Pardubic předložil náměstek primátorky František Brendl materiál s názvem Nová koncepce uspořádání města Pardubic.
Materiál navrhoval zrušení obvodů a jejich nahrazení dvaceti sedmi místními částmi. Byl o něj před jednáním zastupitelstva dost velký zájem ze strany občanů, já sám jsem jej poskytl osmi zájemcům.

Návrh je opsaný a nedodělaný

Dovoluji si odcitovat názor, který mi poslal jeden občan (podotýkám, že není v komunální politice nikterak angažován, není v žádné politické straně ani hnutí): "Tak jsem si to přečetl a musím říci, že to je strašné. Jestli takto pracuje náměstek Brendl téměř čtyři roky na radnici, tak se divím, že ještě jako město fungujeme.
Celý návrh je nedopracovaný, opsaný a zkompilovaný zřejmě z různých modelů v republice. Postrádám jakýkoliv rozbor dopadů na ekonomiku, personální dopady i dopady na samotné fungování města.
Cítím z toho jenom chaos. Rozdělit město po katastrech je chybné. Když vidím, že ve Svítkově jsou dva baráky z ulice v jiném obvodě, garáže za Zlatou přilbou patří do obvodu, který s nimi nemá téměř dopravní spojení a další příklady bych našel asi i jinde.
"

Není divu, že návrh nakonec neprošel

Nelze se divit, že materiál získal minimální podporu. Pro zrušení obvodu číslo jedna (střed města) hlasovalo jen šest zastupitelů, pro zrušení ostatních obvodů sedm.
Materiál na mě udělal dojem, že šlo jen o čárku do plnění volebního programu Pardubáků,aby mohli říci: "My se snažili, ostatní to nechtěli…". Bohužel, opět žádná debata o celkové transformaci veřejné správy ve městě zde nebyla.

Ing. Petr Klimpl

předseda klubu zastupitelů statutárního města