17. března 2014

Koalice je na radnici v troskách už dlouho

Rozepře uvnitř koalice se objevovaly už od počátku u řady věcí.

Na tiskové konferenci města Pardubic prý primátorka Štěpánka Fraňková přiznala, že radniční koalice už řadu měsíců neexistuje.
Paní primátorka nemá pravdu, že koalice neexistuje několik měsíců, ona v podstatě neexistuje od začátku volebního období. Tato nesourodá směsice čtyř naprosto rozličných seskupení vznikla jen na personální dohodě (kdo obsadí kterou pozici ve vedení města a v akciových společnostech), programová dohoda se neprojednávala a v podstatě nevznikla. Rozepře uvnitř koalice se objevovaly už od počátku u řady věcí. Koalice rozhodně nebyla nikdy kompaktní.
Řadu věcí pro dobro města zachraňovala "konstruktivní opozice", kdy členové klubu ODS pomáhali prosadit věci, které byly ku prospěchu dalšího rozvoje města. Bohužel v poslední době se kvalita návrhů se strany předkladatelů z vedení města zhoršila, a proto celá řada předložených materiálů na jednání zastupitelstva není schvalována, protože neslouží zájmům občanů města. Vedení města v současné době prostě nepracuje dobře. Naše město si zaslouží lepší vládu nad věcmi veřejnými ve městě než doposud.

Ing. Petr Klimpl

předseda klubu zastupitelů statutárního města