16. prosince 2013

Setkání s novináři před jednáním zastupitelstva města

Petr Klimpl na tiskové konferenci před úterním jednáním Zastupitelstva města Pardubice.

V pondělí 16.12. se jako již tradičně před jednáním městského zastupitelstva uskutečnilo setkání se zástupci médií v Modrém domě v Pardubicích.

Předseda klubu zastupitelů ODS Petr Klimpl přítomné informoval o postojích klubu k jednotlivým bodům programu a k podkladům, které budou projednávány na úterním zastupitelstvu.

Navrhovaný rozpočet města na rok 2014 vzhledem k tomu, že není schodkový, zastupitelé ODS podpoří. Také podpoří ručení města za směnečný program EAST BOHEMIA AIRPORT, a.s.

Co se týče budov Automatických mlýnů, považujeme cenu za tuto nemovitost za příliš vysokou a podporujeme vést s vlastníkem jednání o snížení této ceny, případně hledat investora, který by městu s rozvojem areálu pomohl. Za problém považujeme to, že doposud nebyly odborem hlavního architekta stanoveny regualitivy možné zástavby tohoto areálu.

K novele statutu města, která se týká přenosu práv účastníka stavebního a územního řízení z obvodů na odbor hlavního architekta, nemá ODS jednotný postoj, pouze polovina zastupitelů novelu podpoří.

Petr Klimpl se závěrem vyjádřil také ke strategickému plánu města a k návrhům nového územního plánu. Krátce se pesimisticky vyjářil k možnosti zvládnout v daných termínech rekonstrukci Tyršových sadů.