6. prosince 2013

Z Pardubicka má nominace do vedení ODS Fiala, Janků a Kubera

Tisková zpráva oblastního sdružení ODS Pardubice ze dne 6. 12. 2013

Oblastní sněm pardubické ODS rozhodoval na svém zasedání o návrzích jednotlivých místních sdružení na nominace do vedení strany. Nejobsáhlejší diskuze se vedla o postu předsedy strany, jenž je neobsazený od červnové rezignace Petra Nečase. Pardubickou nominaci jednoznačně získal profesor Petr Fiala, který alternativně získal nominaci na prvního místopředsedu.

Také nominace do funkcí místopředsedů potvrzují snahu členů o výraznou změnu ve vedení strany. Podporu tak na sněmu získal oblastní předseda Jiří Janků, který dlouhodobě prosazuje větší otevřenost ODS a zlepšení podmínek pro podnikání v Česku. Druhým nominovaným je teplický primátor a předseda senátorského klubu Jaroslav Kubera. 

Oblastní sněm dále řešil změnu stanov a hodnotil výsledky předčasných sněmovních voleb, ve kterých získal poslanecký mandát profesor Simeon Karamazov. Na sněmu vystoupili jako hosté mimo jiné noví členové vedení pražské ODS, a to regionální předseda Filip Humplík a oblastní předseda Prahy 3 Alexander Bellu. Celá ODS si nové vedení zvolí na lednovém 24. kongresu strany.

 

Více informací:

os.pardubice@ods.cz

janku@jiri-janku.cz