29. srpna 2013

ODS města a okresu Pardubice nominovala své kandidáty do předčasných voleb

Tisková zpráva oblastního sdružení ODS Pardubice ze dne 28. 8. 2013.

Pardubická oblastní rada ODS nominovala na základě návrhů místních rad a sdružení své kandidáty do předčasných voleb do Poslanecké sněmovny. Na pozici lídra kandidátky a jedničky za pardubickou oblast byl nominován prof. Ing. Simeon Karamazov, Dr. děkan Fakulty elektrotechniky a informatiky Univerzity Pardubice. Druhé místo v nominaci pardubické oblasti obsadil místopředseda Strany soukromníků ČR Petr Bajer z Holic. 

Třetí v pořadí se umístila lektorka a pedagožka Mgr. Helena Wiesenbergová z Horního Jelení, čtvrtý je známý podnikatel v zemědělství Ing. David Novák a páté místo obsadila pardubická studentka Fakulty chemicko technologické Bc. Jitka Kašparová. První šestici poté uzavírá vědecký pracovník Ing. Miroslav Antal z Lázní Bohdaneč. 

Navržená kandidátka jednoznačně reflektuje stálý postoj pardubické oblastní ODS, která pod vedením nového předsedy Jiřího Janků prosazuje nutné změny v rámci strany i celé politiky. V čele kandidátů proto stojí uznávaný děkan a známý pardubický patriot Simeon Karamazov. Ten nabídku kandidatury přijal, aby mohl více podpořit město Pardubice, Pardubický kraj a Univerzitu Pardubice. Tedy instituce, jejichž rozvoji se dlouhodobě věnuje svou prací a které hájí v komunální politice. 

Druhé místo mezi navrženými kandidáty pro Petra Bajera je vyústěním spolupráce mezi ODS a Stranou soukromníků ČR, kteří občanské demokraty podpořili mimo jiné v minulých komunálních volbách. Pardubická ODS se tím zároveň jasně přihlásila k podpoře živnostníků a drobných podnikatelů, kteří patří mezi tradiční voličskou skupinu ODS. 

Pardubická oblastní ODS schválila nominace pro celkem devět kandidátů. O konečném pořadí na celé kandidátce rozhodne s konečnou platností regionální sněm na svém zasedání v úterý 3. září. Předčasné volby do Poslanecké sněmovny se budou konat ve dnech 25. a 26. října.