14. srpna 2013

ODS je jedinou, ale důraznou opoziční silou v Pardubicích

Pardubická ODS se náročné opoziční práce nebojí - poukazuje na problém vládní koalice s čerpáním dotací i neúspornost v hospodaření.

"V Pardubickém deníku vyšly ve středu 13. srpna články: ODS žádá po pardubické radnici vyčíslení referenda a Neschopnost čerpat dotace je stále větší", říká Petr Klimpl. V prvním textu předseda zastupitelského klubu ODS Petr Klimpl kritizuje vedení města za selhání v oblasti dotací a investic; druhý článek je poté ohlasem na žádost oblastního předsedy ODS Jiří Janků o zprůhlednění financování města v souvislosti s referendem a výdaji na studie nových projektů. Oba články příhodně ilustrují současnou situaci v Pardubicích, kde ODS působí jako jediná skutečná opozice vůči současné radniční koalici.

Levostředoví vládci města totiž mají celé 3 roky problém s čerpáním dotací na velké projekty a s plněním vlastního programu. Z něho vzalo za své především transparentní a úsporné hospodaření. Místo toho se na vládnoucí uskupení valí jedna sporná kauza za druhou - ať už jde o mecenáše sdružení Pardubáci Chovance, nebo odměny z dozorčí rady EOP.

"Jsem rád, že pardubická ODS dokáže opět spolupracovat a nekompromisně nastavuje zrcadlo chybám radniční koalici. Díky společné práci našich starostů na obvodech v čele s Vítězslavem Štěpánkem a zastupitelů vedených zkušeným Petrem Klimplem dokážeme nejen kritizovat chyby, ale předkládat také vlastní řešení. Navíc se stále více zapojují mladí členové a občanům dokazujeme, že pardubická ODS se náročné opoziční práce nebojí," shrnuje Jiří Janků.