9. srpna 2013

Neschopnost čerpat dotace je stále větší

K velké škodě Pardubic nejsou čerpány zdroje na zkrášlení našeho města.

V minulých dnech se v regionálním tisku objevily zprávy, že nebudou čerpány dotace na opravu zchátralého Dukelského náměstí v Pardubicích, neboť město nestihne letos požádat o evropské dotace. Finance měly jít z integrovaného plánu rozvoje města Dukla, Višňovka.

Tento projekt byl připraven v minulém plánovacím období pod vedením starosty pátého městského obvodu Jaroslava Kňavy. Řada projektů byla realizována, na Dukle a Višňovce prokoukly k nepoznání vnitrobloky, byly opraveny komunikace a řada dalších věcí. Bohužel poslední fáze projektu, rekonstrukce Dukelského náměstí, nebyla dotažena do konce. V původním předpokladu byla změna tohoto území daleko větší s cílem, aby tam bylo daleko více zeleně, což se mělo podařit zapuštěním parkování pod zem.

To se bohužel nerealizovalo a narychlo zpracovaný projekt opravy vzbudil oprávněné připomínky velkého počtu obyvatel tohoto území. Peníze tohoto období nebudou čerpány. Škoda. Bohužel to jen ukazuje neschopnost stávajícího vedení radnice dotáhnout to, co bylo připraveno. Výsledky práce radnice jsou tristní.

K velké škodě Pardubic nejsou čerpány zdroje na zkrášlení našeho města. Snad vedení města vzniklé za rok v komunálních volbách bude schopno připravit a hlavně realizovat více projektů z dotací Evropské unie a snad se dostane i na smysluplný projekt rekonstrukce náměstí na Dukle.

Ing. Petr Klimpl

předseda klubu zastupitelů statutárního města