5. srpna 2013

Budou odměny primátorům z dozorčí rady EOP věčným problémem?

Letos jako již pomalu tradičně rozvířila pardubická média kauza odměn z dozorčí rady Elektráren Opatovice a. s. (EOP).

Ty spolu s hradeckým primátorem a chrudimským starostou pobírá také Štěpánka Fraňková. Na rozdíl od nich si ovšem navzdory svému slibu a programu SPP tyto peníze ponechá. Letos se přitom jedná o 480 000 Kč. 

Byla by proto škoda, kdyby zapadla trefná glosa z MF Dnes od Karla Haase (nikoliv našeho člena z MS Černá za Bory) a video s komentářem, který k tomu vloni natočil starosta Opatovic nad Labem Pavel Kohout. Nemůžu než s oběma názory plně souhlasit.

Jiří Janků

předseda OS ODS Pardubice

 

Jak vyléčit primátorskou nemoc 

V několika posledních letech se na Magistrátu města Pardubic pravidelně objevuje zatím neznámá nemoc. Postihuje úřadujícího primátora - proto ji budeme nazývat "primátorská nemoc". V posledních letech postihla bývalého primátora pana Demla a nyní postihla i úřadující primátorku paní Fraňkovou.

Nemoc je podle našich pozorování chronická a souvisí s prací primátorů Pardubic v dozorčí radě elektrárny a teplárny Opatovice.

Tato důležitá práce je oceněna roční odměnou ve výši cca půl milionu korun.

A odměna každoročně vyvolá nový akutní záchvat nemoci. Primátoři tak vždy stojí před bolestným rozhodnutím, jak s touto bezvýznamnou částkou naložit - ponechat si ji podle předchozích slibů nebo ji věnovat na charitativní akce a projekty? Ten těžký vnitřní boj mezi splněním předchozích slibů a pokušením odměnu si ponechat pak tělo oslabuje. Zatím vždy vyhrálo pokušení a primátoři si celou nebo aspoň část odměny ponechali. Akutní záchvat pak velmi rychle odezněl. Na tuto neznámou nemoc se zatím nenašel mezi lékaři účinný lék. Chtěli bychom však jako občané Pardubic paní primátorce Fraňkové do budoucna pomoci. Domníváme se, že definitivně ji potíží zbaví lék zvaný "komunální volby". Zatím není ještě dostupný, ale až přijde čas voleb, pomůžeme rádi svým hlasem.

Věříme, že výsledek voleb ji pak "primátorské nemoci" definitivně zbaví. Tak na to všichni pamatujme už teď a ve zbývajícím čase do voleb nezapomínejme.  

Autor: Karel Haas

Zdroj: Fórum čtenářů, MF Dnes 17.7.2013

 

Rozhovor se starostou Pavlem Kohoutem na téma odměn v dozorčí radě EOP

http://www.youtube.com/watch?v=-3YyhOzln_c