30. května 2013

Druhá beseda s občany o referendu

Ve středu 29. května se v odpoledních hodinách konala v pardubickém Integračním centru Kosatec

V pardubickém Integračním centru Kosatec proběhla beseda s lidmi se zdravotním postižením (ale i pro širokou veřejnost) zaměřená na nadcházející místní referendum k dělení města na obvody.

Za jednotlivé politické kluby se zúčastnili: Štěpánka Fraňková (SSP), Jindřich Tauber (ČSSD), František Brendl (Pardubáci), Jan Němec (TOP 09), Valéria Kmošťáková (KSČM) a Petr Klimpl (ODS), starosty městských obvodů zastupoval Vítězslav Štěpánek. Celou skoro dvouhodinovou besedu uváděl tiskový mluvčí města Miroslav Janovský. Po celou dobu besedy se promítaly podrobné hospodářské výsledky obvodů za rok 2011, bohužel dat o nákladech magistrátu na správu města tam bylo velmi málo. Obrovským zklamáním byla účast, deset účastníků besedy je velmi málo, potvrdila se jen skutečnost, že město hrubě podcenilo propagaci referenda.

Účastníci besedy prezentovali v krátkosti názory na uspořádání veřejné správy ve městě a poté odpovídali na dotazy občanů týkající se tématu, ale občas i jiných. Účastníci besedy se tak dostali ke slovu na různě dlouhou dobu, většinou byly jejich odpovědi věcné, někteří se ale téměř se svou kadencí nedali zastavit.

Závěrečný dotaz moderátora, jak budou účastníci besedy v nastávajícím referendu hlasovat, potvrdil průběh besedy – bude to vyrovnané. Ze sedmi účinkujících odpovědí 3 v referendu ANO (Štěpánek, Kmošťáková, Klimpl), tři NE (Fraňková, Brendl, Němec) a jeden (Tauber) ještě není rozhodnut.

Ing. Petr Klimpl

předseda klubu zastupitelů statutárního města