19. dubna 2013

Spolupráce oblastních sdružení je přínosná a důležitá

Ve čtvrtek 18.4. 2013 přijal pozvání na jednání OR Kutná Hora předseda OS ODS Pardubice Jiří Janků.

Oblastní radu malého, ale kompaktního Oblastního sdružení Kutná Hora, které je sousedskou oblastí ODS Pardubice navštívili na pozvání předsedy OS ODS Kutná Hora a poslance PČR Pavla Bohatce a místopředsedy a krajského zastupitele Tomáše Havlíčka mimo jiné i první místopředseda ODS a ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba a oblastní předseda ODS Pardubice Jiří Janků. 

Ministr Martin Kuba informoval o dění uvnitř strany, ale především o krocích, které činí MPO pro zjednodušení a zlepšení života občanů i podnikatelů. Od jasné podpory snížení nákladů na telefonování po zrušení povinnosti energetických štítků. Zajímavá diskuze se vedla také k exportní závislosti ČR na zemích EU a energetické koncepci ČR včetně vhledu do solární i jaderné energie. 

Jiří Janků naopak informoval kolegyně a kolegy ze sousedské oblasti o dění v Pardubicích a pardubické oblasti. V rámci diskuze o rušení oblastních sdružení v Praze a Středních čechách se podělil o zkušenosti s řešením podobné situace v Pardubicích, které proběhlo bez násilných zásahů do struktur ODS. Zároveň upozornil na to, že pokud se nahradí nekontrolovaný nábor členů selektivním výběrem a zamítáním členů z důvodů přislušnosti k určité skupině, je to krok z bláta do louže.

Také proběhla diskuze k tématu marketingového přístupu místních ODS vůči lokálním politickým uskupením. 

Vyzval kolegy z Kutné Hory k setrvání v aktivitě a nabídl užší spolupráci našich sousedských sdružení při účasti na oblastních radách, oblastních sněmech a činnosti odborných oblastních pracovních skupin. 

Závěrem poděkoval za pozvání a zhodnotil aktivitu a diskuzi za v této době za zcela ojedinělou, věcnou a živou. Spolupráce sousedských oblastí tak byla započata na zcela nové úrovni.

 

OS ODS Pardubice