31. ledna 2013

Vítězslav Štěpánek diskutoval s mladými lidmi o situaci nad městskými obvody

Hned na začátku roku se objevily v mediích články s návrhem vyhlášení referenda ke stávajícím městským obvodům. Starosta MO III V. Štěpánek proto rád přijal pozvání k diskuzi nad současným stavem městských obvodů a jejich budoucností.

Po novém roce se v mediích opět objevily články ohledně městských obvodů. Tentokrát ovšem nebyly o argumentech či přestřelkách mezi jednotlivými zastupiteli nebo partajemi, ale o vyhlášení referenda. Referendum jako takové pozdvižení nevyvolalo, ale rozkol vyvolala jeho forma, resp. forma otázek. Mladí konzervativci Pardubice proto požádali k diskuzi nad touto tematikou přímo starostu třetího městského obvodu, který má s chodem obvodu vlastní zkušenosti.

"Pan starosta na úvod ve stručnosti shrnul samotný vznik městských obvodů v Pardubicích a krátce pohovořil i o jejich působnosti. Na to navázaly jednotlivé argumenty pro a proti zachování obvodů, mezi nimiž byly zmíněny také návrhy ostatních politických stran. Na konci následovala diskuze, ve které se členové Mladých konzervativců Pardubice ptali nejen na otázky týkajících se pardubických městských obvodů, ale také na fungování samosprávy v Hradci Králové či Liberci," prozradil předseda MK Pardubice, Petr Tomášek.