29. června 2014

Předprázdninové kulturní akce

V minulém týdnu jsem se účastnil dvou pro mě významných kulturních setkání. Prvním z nich bylo setkání Výboru pro kulturu a památkovou péči Královéhradeckého kraje na pevnosti Dobrošov.

Jednalo se o výjezdní zasedání tohoto výboru za účelem představení této památky zástupcům Královéhradeckého kraje v souvislosti se současným dokončením převodu pevnosti z majetku státu do vlastnictví Královéhradeckého kraje. Osobně jsem přesvědčen, že tento převod povede ke zkvalitnění nabízených služeb pro návštěvníky této významné památky, kterou v posledních letech navštěvuje přes 24.000 návštěvníků ročně.

Druhým setkáním byl kulturně sportovní Sraz obcí s názvem Poříčí, který se konal ve vzdáleném Horním Poříčí nedaleko Strakonic. Na tomto setkání jsem jako zástupce města Trutnova reprezentoval naše Poříčí u Trutnova. Velká pochvala patří především skupině sportovců z našeho města, která s odhodlaností sobě vlastní reprezentovala naše Poříčí ve stolním tenise a nohejbale. Pro zajímavost uvádím, že tento sraz se každé dva roky koná v jednom z Poříčí. Příští sraz tedy bude za dva roky v Poříčí u Litomyšle.

Daniel Rada

člen místní rady
člen regionálního smírčího výboru
zastupitel