23. května 2013

Návštěva exministra Jiřího Pospíšila v Jičíně

Místopředseda ODS, místopředseda poslanecké sněmovny, poslanec JUDr. Jiří Pospíšil navštívil v pondělí 20. května Jičín.

Doprovázeli ho poslanec, člen Výkonné rady ODS a předseda Oblastní rady ODS Hradec Králové JUDr. Pavel Staněk a nový regionální předseda RS ODS a krajský zastupitel Ing. Martin Puš. S panem místopředsedou Pospíšilem z Plzně přijel též předseda Mladých konzervativců Jiří Fremr.První kroky pana místopředsedy Pospíšila v Jičíně vedly na Lepařovo gymnázium za studenty druhých ročníků, kterým přednášel historii a současnost občanského zákoníku. Studenty do své přednášky aktivně zapojoval a studenti měli ve druhé části mnoho zajímavých otázek. Po téměř dvouhodinové diskusi s gymnazisty následoval oběd se starostou Jičína Jiřím Liškou (ODS), který se nesl v duchu úvah nad budoucností ODS.

V odpoledních hodinách hosté jičínské ODS navštívili úspěšnou českou strojírenskou firmu Kobit s.r.o., která se nachází v průmyslové zóně. Majitel firmy ing. Nožička provedl hosty provozem a ukázal jim současné zakázky, na kterých firma momentálně pracuje. Poté proběhla diskuse na téma podnikání v Čechách. Jiří Pospíšil během velmi otevřeného rozhovoru vyzval pana Nožičku, aby pojmenoval problémy českého podnikatele v průmyslu, aby otevřel oči vedení ODS a pomohl tím určit směr reforem, aby byly pro podnikatele přínosem.

Nakonec proběhla velmi živá diskuse s asi třicítkou lidí nejen z členské základny ODS z Jičínska, ale i s jejími příznivci. Setkání se neslo v přátelském duchu, otázky směřovaly jak na exministra Jiřího Pospíšila, tak i na přítomné zástupce královéhradeckého regionu Pavla Staňka a Martina Puše.

Výjezd Jiřího Pospíšila do Jičína se velmi vydařil.