22. října 2016

Povolební dohady a tahanice, z toho divné koalice…

…to, co se děje po volbách, někteří kritizují a jiní zase hájí. V každém případě, trochu pachuť to má.

Jsou to ale pouze následky našeho jednání. To, že tak málo chodíme k volbám a necháme rozhodovat o budoucnosti nás všech zástup podplacených hlupáků. Nemyslím tím politiky. Myslím tím "kobliháře". Lidi, kteří se nechají uplatit lacinými hesly od člověka, který tu 20 let aktivně vytvářel toto prohnilé prostředí.

Nejprve ke vzniku koalic bez vítěze. To je přece demokratický postup. Kdo složí většinu, vyhrál. Ve firmě také nemůže rozhodovat někdo, kdo má pouze 21 % akcií. Je samozřejmě v pořádku nechat vítěze prvního jednat, ale co dělat, když vítěz nejeví o jednání zájem a pouze čtete v médiích, jak tančí na stolech? Mimochodem, od sametové revoluce u nás takovéto koalice vznikají normálně. Teď, jen díky tomu, že vítěz vlastní média, si o tom více přečteme. Palcové titulky: "Podvod na voliče". Super!

Napadlo mě, jestli voliče, kteří volili ANO a chtěli "změnu", vůbec zajímá, kdo za toto hnutí kandidoval. Jistě, v dnešní době je to přece velmi jednoduché. Při baštění koblížků si určitě sedli k internetu a přečetli si něco o lidech, kterým chtějí dát svůj hlas. Věděli tedy, že tady kandiduje bývalý socan, tady ódeesák a támhle bursíkovec… Tohle má být ta změna? Tohle jsou ti lidé, kterým záleží na opravdových hodnotách? Nebo jsou to ti, co pouze přebíhají za mocí a kšefty? Argument lidí, že volili Babiše, je velmi hloupý. Snad jedině, že by se pan Babiš naklonoval, aby mohl jezdit po krajích a po obcích a zde najednou sedět na zastupitelstvech a na jednáních. Ještě věříte ve změnu?

Hrozím se pouze možného spojení ANO a komunistů na vládní úrovni. Pak už bychom neměli daleko ke znárodnění a přejmenování státu na Babišistán.

Jsem přesvědčený o tom, že právě v klasických a demokratických stranách zůstali ti, kteří chtějí lepší Česko a nejen pro sebe. Opakuji se, ale děkuji všem rozumným voličům a zároveň nám všem držím pěsti do dalších voleb.