5. srpna 2014

ODS a TOP 09 nebude v prvním kole tříštit síly v osmi senátních obvodech

Občanští demokraté a TOP 09 a STAN počítají, že celkem v osmi senátních obvodech bude kandidovat buď kandidát ODS, nebo kandidát TOP 09 a STAN.

 
Zatímco ODS nepostaví své kandidáty na Vyškovsku, Přerovsku a v senátním obvodu Rychnov nad Kněžnou, TOP 09 ani STAN nebudou stavět svého kandidáta v senátních obvodech Louny, Olomouc, Karviná, Uherské Hradiště a Znojmo. 
 
„Je pozitivní, že jsme se s TOP 09 dokázali dohodnout na společném postupu, který by měl vést k oslabení levicové většiny v Senátu. Senátní kandidáti ODS jsou kvalitní osobnosti a pevně věřím, že řada z nich ve volbách uspěje,“ uvedl předseda ODS Petr Fiala.
 
„Jsem rád, že někdy nelehká jednání se podařilo dovést do konce, a v některých obvodech se nám tak podařilo významně posílit šanci pravicových kandidátů na vítězství,“ okomentoval výsledky dosavadních jednání místopředseda ODS Miloš Vystrčil, který přípravná jednání za ODS vedl.
 
V nejbližších týdnech ještě proběhnou jednání zástupců obou stran na nejvyšší úrovni o dalších podrobnostech vzájemné spolupráce.