18. ledna 2014

1. místopředsedou ODS je Jan Zahradil

1. místopředsedou ODS delegáti 24. kongresu zvolili Jana Zahradila. Získal celkem 294 hlasů."Jsem dojatý z výrazné podpory. Přece jenom jsem kandidoval podruhé. Říká se, že se nemá vstupovat dvakrát do stejné řeky. Já jsem do ní dnes vstoupil a věřím, že to bude ku prospěchu ODS,“ řekl Jan Zahradil.

"Petr Fiala je konzervativec z Moravy a členem strany je velmi krátce. Já jsem Čech, jsem liberál a zkraje 90. let jsem spoluzakládal tuto stranu. Myslím, že takový tandem bude dobrým důkazem, že jsme celostátní stranou, liberálně-konzervativní a že nedělíme lidi na staré a nové,“ dodal Jan Zahradil.

„Velmi rychle musíme připravit strategii kampaně do Evropského parlamentu. Podle toho, jak uspějeme, bude má práce hodnocena za několik měsíců. ODS je jediná strana v České republice, která má vlastní propracovanou politiku vůči EU," uvedl Jan Zahradil. „Jiné strany jen kopírují, co se vymyslí na evropské úrovni, máme také jiné strany, které Evropskou unii odmítají. ODS má realistický, ale kritický postoj - chceme zůstat v EU, ale chceme ji změnit a reformovat,“ říká Zahradil.