5. ledna 2018

Drahomíra Miklošová bude Obrnicím pomáhat z pozice krajské zastupitelky

(5plus2.cz) Od poloviny prosince loňského roku mají Obrnice nového starostu. Stal se jím dosavadní místostarosta Stanislav Zaspal a na jeho místo nastoupil zastupitel Josef Karas. Drahomíra Miklošová, která vedla Obrnice jako starostka posledních sedm let a jako místostarostka i čtyři roky před tím, se rozhodla naplno věnovat své druhé funkci. Od předloňského podzimu je totiž předsedkyní kontrolního výboru zastupitelstva Ústeckého kraje.

"Nejsem sběratelkou funkcí a neumím sedět na dvou židlích. A pokud chci dělat jakoukoliv svoji práci pořádně, tak se jí chci věnovat na sto procent. Mám ráda o všem přehled a ne vše se mi dařilo ohlídat tak, jak bych si sama představovala," odůvodnila bývalá starostka své delší dobu plánované rozhodnutí. To, jestli půjdou obě funkce skloubit dohromady, se rozhodla vyzkoušet během minulého roku.
"Za těch jedenáct let se, věřím, podařilo vybudovat v obci spoustu věcí a udělat hodně práce. Ale z mé strany by nebylo fér, abych zůstávala na dvou pozicích a půl týdne trávila v Obrnicích a druhou půlku prací na kraji," doplnila v současnosti už jen krajská zastupitelka. Drahomíra Miklošová se zapsala do povědomí široké veřejnosti svým přístupem k integraci Romů do většinové společnosti. Obrnice, ve kterých žije zhruba 2500 obyvatel a asi 40 procent z nich tvoří Romové, za to dostaly v roce 2014 cenu Rady Evropy.
Drahomíra Miklošová i nadále zůstává členkou zastupitelstva obce a doufá, že i z pozice krajské zastupitelky může v budoucnu Obrnicím pomáhat a být prospěšná. "Na podzim letošního roku nás čekají nové volby do místních zastupitelstev, tak v nich bych chtěla opět kandidovat, ale už ne do nejužšího vedení obce," nastiňuje své plány.

Drahomíra Miklošová

místopředsedkyně strany
krajská zastupitelka
uvolněná starostka obce