12. května 2016

Jarní tour Petra Fialy pokračuje v Liberci

Petr Fiala přijel do Liberce diskutovat s občany o řešení imigrační krize.

 
„Vláda imigrační krizi dlouhodobě podceňuje. To je velmi nebezpečné. Nechceme ale Sobotkův kabinet jenom kritizovat, proto jsme představili konkrétní opatření, která zajistí bezpečí všem občanům naší země. Požadujeme, aby Schengen opustily státy, které nejsou schopny chránit vlastní hranici. Chceme, aby nelegální uprchlíci byli vraceni, musíme také zvýšit tresty za převaděčství a být připraveni na uzavření hranic,“ vyjmenoval některé nutné kroky předseda ODS Petr Fiala.
 
„Pokud by některé státy uzavřely hranici, přes Českou republiku by mohli proudit ilegální imigranti. Pokud se stanu hejtmanem, zlepším činnost záchranného integrovaného systému, také budu požadovat, aby bezpečnostní složky byly připraveny v případě potřeby uzavřít státní hranici a zajistit bezpečnost všem obyvatelům kraje. Nedopustím, aby na území Libereckého kraje vznikla zařízení pro uprchlíky,“ uvedl lídr kandidátky ODS v Libereckém kraji Dan Ramzer.
 
„Senát by měl hlasitě odmítnout kvóty na přerozdělování uprchlíků. Jsme suverénní země, musíme si sami rozhodnout, komu udělíme azyl. Ten by měl být udělován jen dočasně, jakmile se situace v domovské zemi uklidní, musí se uprchlíci vrátit. Jako senátorka bych také trvala na důsledné integraci imigrantů. Jedině tak je možné zabránit vzniku ghett, jak se to stalo v mnoha městech západní Evropy,“ uvedla kandidátka na senátorku za ODS Martina Bufková Rychecká