27. března 2015

Usnesení Republikového sněmu ODS

Usnesení Republikového sněmu ODS

 
1. Jsme členskou zemí NATO. Průjezd vojenského konvoje USA přes ČR je pro ODS naprostou samozřejmostí. Vítáme jej jako symbolické vyjádření akceschopnosti a spojenecké jednoty. 
 
Pevně stojíme proti všem, kteří jej zpochybňují nebo kritizují. Staví tak jen Českou republiku do pozice nespolehlivých a podivných spojenců. Dělají ostudu. Odmítáme zpochybňování naší západní orientace, oslavování Ruska a povzbuzování nenávisti vůči našim spojencům. Patříme na západ, ne do sféry vlivu Ruska a nesvobody. Budeme svou pozici pevně hájit.
 
2. Odmítáme zavedení registračních pokladen v České republice. Jedná se o další útok levicově populistické vlády na drobné podnikatele, živnostníky a jejich zákazníky. Pokud se i přes náš odpor podaří tento škodlivý návrh vládní koalici prosadit, ODS jej zruší, jakmile převezme vládní odpovědnost.
 
3. Podporujeme snížení odvodů sociálního a zdravotního pojištění od zaměstnavatelů jako správný nástroj snižující vysoké náklady práce, které brání vytváření pracovních míst. REPS nesouhlasí s návrhy premiéra a odborů na zvyšování těchto odvodů pro živnostníky.
 
4. REPS žádá poslance ODS v Evropském parlamentu, aby vystupovali proti německému zákonu o minimální mzdě, který se vztahuje i na české zaměstnance projíždějící území Německa. Zákon je diskriminační, v rozporu s evropským právem a zásadním způsobem omezuje pohyb na vnitřním trhu osmadvacítky.
 
5. Podporujeme aktivitu poslaneckého klubu ODS na zrušení daně z nabytí nemovitých věcí. Je to daň zbytečná, komplikuje život lidem a zdaňují se již jednou zdaněné peníze.