22. července 2014

Podpořme stát Izrael v boji proti terorismu

Místopředseda Senátu Parlamentu ČR Přemysl Sobotka se dnes sešel s velvyslancem Izraele v Praze Gary Korenem. Setkání se uskutečnilo na žádost pana velvyslance.

 
„Pochopitelně jsme se bavili o konfliktu v Gaze, o vojenské operaci Izraele a o možných řešeních situace,“ řekl dále Přemysl Sobotka. „Já jsem panu velvyslanci zdůraznil, že pro pochopení konfliktu jsou důležité objektivní a faktické informace, které mi pan velvyslanec poskytl. Faktem zůstává, že i OSN potvrdila, že Hamas umisťuje rakety, kterými ostřeluje Izrael, do budov škol, do blízkosti mešit či nemocnic a dopouští se tak válečných zločinů a jen potvrzuje svůj status teroristické organizace. Hamas vytvářením lidských štítů nese zodpovědnost za civilní oběti na straně Palestinců,“ zdůraznil Přemysl Sobotka.
 
„Aby válečný konflikt v Gaze skončil, je nutné zničit raketový arsenál Hamasu (údajně disponuje až 9 000 raket, 1 900 jich od počátku současné fáze konfliktu na Izrael vypálil) a také je nutné zničit útočné tunely vedoucí z Gazy na území Izraele,“ řekl rovněž Přemysl Sobotka.
 
„Zdůraznil jsem rovněž, že osobně plně respektuji právo Izraele na sebeobranu a obranu svých občanů a vyjádřil jsem přesvědčení, že i česká vláda a také Evropská unie zůstane na pozicích boje proti terorismu a podpoří stát Izrael,“ uzavřel místopředseda Senátu PČR Přemysl Sobotka.
MUDr. Přemysl Sobotka

místopředseda Senátu PČR
člen výkonné rady
předseda regionálního sdružení