31. října 2023

ODS v Libereckém kraji půjde příští rok do krajských voleb v koalici SPOLU

(www.ods.cz/region.liberecky) Občanští demokraté v pondělí 30. října na regionálním sněmu ODS Libereckého kraje navrhli ke schválení Výkonné radě Edvarda Kožušníka jako lídra kandidátky pro volby do zastupitelstva Libereckého kraje. Sněm zároveň schválil záměr k vytvoření koalice SPOLU a pověřil regionální radu sestavením společné kandidátky ODS, TOP 09 a KDU-ČSL.

„Vážím si důvěry regionu. Nominaci přijímám s velkou pokorou i závazkem nejen pro Liberecký kraj, ale především pro jeho obyvatele, malé i větší živnostníky, představitele veřejného i soukromého sektoru. Jsem připraven sestavit kandidátku kvalitních osobností, které budou nejen důstojnými reprezentanty Libereckého kraje, ale také jednoznačným přínosem pro jeho další rozvoj a prosperitu,“ komentoval Edvard Kožušník, místopředseda regionálního sdružení Libereckého kraje.

„Podporuji Edvarda Kožušníka jako lídra kandidátky pro Liberecký kraj. Je pracovitým člověkem a zkušeným politikem s žádoucím tahem na branku. Eda zná celý náš kraj a jeho silná i slabá místa a jeho obyvatele také díky svému běhání, koníčku, který ho provází celou jeho kariérou. Právě takové aktivní osobnosti náš kraj potřebuje,“ řekl Petr Beitl, předseda regionálního sdružení Libereckého kraje.

Představitelé regionálního sněmu zároveň podpořili kandidáty do voleb do Evropského parlamentu: Alexandra Vondru jako lídra kandidátky, dále Veroniku Vrecionovou a nominaci regionu na společné kandidátce získala třiadvacetiletá studentka a členka ODS Daniela Finkousová z Turnova.

Edvard Kožušník
Edvard Kožušník je pravicový politik, člen ODS a bývalý europoslanec. Po roce 1989 pracoval na různých pozicích v soukromém sektoru v Rusku, Bulharsku a Španělsku. Od roku 1997 působil jako ředitel marketingu vládní agentury podporující export CzechTrade. Pracoval jako poradce místopředsedy Senátu, od roku 2005 byl vedoucím kanceláře předsedy Senátu PČR Přemysla Sobotky. V letech 2009–14 byl europoslancem za Českou republiku. V Evropském parlamentu se věnoval zejména problematice boje s byrokracií, odstraňování bariér a posilování svobodného a volného trhu. Založil a vedl think-tank e-stat.cz– EFEKTIVNÍ STÁT, který významně přispěl k zavedení služby Czech POINT. Zastával také několik let nehonorovanou funkci ve výboru Asociace bývalých europoslanců.