29. října 2022

Strany našly shodu, koaliční dohoda se blíží k podpisu

(www.ods.cz/region.kralovehradecky) Strany a hnutí jednající v Hradci Králové od voleb o koalici v zastupitelstvu města, odstranily poslední překážku bránící v podpisu koaliční smlouvy. Ta se tak přiblížila svému podpisu a lze očekávat, že na jednání zastupitelstva 15. listopadu bude možné zvolit nové vedení města tvořené HDK-TOP09, ODS, Piráty, Rozvíjíme Hradec a Změnou pro Hradec-Zelenými.

Jsme přesvědčeni, že žádat nerozlučitelnost gesce rozvoje a investic bylo a je správné pro zdárné fungování této klíčové oblasti řízení města. Děkujeme našim partnerům za pochopení pro tento požadavek, říká předseda oblastní rady hradecké ODS, poslanec Pavel Staněk

Nalezená shoda dokazuje, že nám nešlo o získání gesce rozvoje a investic, ale skutečně jen a pouze o racionální uspořádání ve vedení magistrátu. Věřím, že máme nakročeno k řízení města ve shodě všech zúčastněných subjektů a ku prospěchu města a jeho občanů,“ uzavírá letošní volební lídr občanských demokratů Miroslav Hloušek, který bude v novém vedení města zastávat post 1. náměstka primátorky s gescí městských organizací, ekonomiky, rozpočtu, dopravy a sportu.