21. září 2022

Milí přátelé - členové Oblastního sdružení ODS Hradec Králové!

Po čtyřech letech se opět přiblížily komunální volby, ve kterých předstupujeme před voliče vybírající nové zastupitele měst a obcí. Rád bych poděkoval všem z vás, kteří se jakkoliv zapojili do příprav a průběhu volebních kampaní.

Všichni dobře víme, v jaké situaci půjdeme k volebním urnám. Covid ještě není minulostí, válka na Ukrajině zrovna tak, hlavní díl práce na řešení energetické krize je před námi. Komunální politika na většinu z toho samozřejmě nemá vliv, ovšem například dopady inflace nebo energetické krize mohou města a obce svým občanům velmi efektivně pomoct tlumit. Proto, prosím, dokonejme to, co jsme začali vloni na podzim, kdy jsme do čela naší země společnými silami zvolili rozumné a pracovité lidi. Dokázali jsme voliče přesvědčit, že navrhujeme rozumná, realistická a funkční řešení. Totéž máme šanci udělat teď, každý ve svém domově. Speciálně u nás v Hradci Králové jsme však v nelehké situaci. Končící období strávili zástupci ODS v čele města, ovšem nejpozději od chvíle, kdy se nám rozpadla koalice a opozice se rozhodla zůstat i nadále opozicí, byli v nezáviděníhodné situaci. Prali se s ní, jak uměli - někdy líp, někdy hůř. Spoustu věcí rozhýbali, spoustu dotáhli, na spoustu nedošlo. Je nyní na voličích, aby jim vystavili vysvědčení. Za sebe bych rád řekl, že lídr kandidátky Miroslav Hloušek má mou podporu. Je zkušeným a rozumným manažerem, téměř 20 let sloužícím šéfem Městské policie Hradec Králové. Věřím, že ve vedení města by měl své místo a zastal by jej se ctí. 

Mám na vás jednu prosbu: řekněte tohle všechno své rodině, svým blízkým, přátelům. Řekněte to všem. Pozvěte je k volbám a navrhněte jim ODS jako nejlepší možnou volbu.

JUDr. Pavel Staněk, MBA

poslanec PSP ČR
předseda oblastního sdružení ODS Hradec Králové
prezident České asociace věřitelů