13. ledna 2021

Stavba lávky přes Labe je ze strany města kompletně připravena

Na přelomu léta a podzimu letošního roku by měla být zahájena stavba lávky přes Labe u Aldisu v Hradci Králové. Město má kompletní dokumentaci a potřebná povolení, vybranou stavební firmu a v úterý rada města schválila i výsledky výběrového řízení na technický dozor stavebníka a BOZP. Aby mohla stavba lávky začít, musí město ještě počkat na uvolnění stavebního prostoru. V místě totiž stále pokračují práce na dokončení nové budovy ČSOB.

„Vše máme připraveno, čekáme jen na den, kdy budeme moci se stavbou lávky začít. Dle harmonogramu počítáme se začátkem října, ale je zde i dohoda, že pokud stavební firma stihne práce na budově ČSOB ukončit o něco dříve, o něco dříve začneme i my se stavbou lávky,“ vysvětluje náměstek primátora pro oblast investic Jiří Bláha. Poslední potřebný úkon, který muselo město splnit, bylo výběrové řízení na společnost, která na stavbě lávky zajistí technický dozor a současně i dohled nad dodržováním bezpečnosti a ochrany zdraví při práci. Jeho výsledky dnes projednala a schválila rada města.

Hradecká radnice chce na lávku, jejíž vysoutěžená cena v tendru na stavební firmu je 133,7 milionu korun bez DPH, využít dotaci. „Již jsme řádně požádali o dotaci v rámci strategie ITI z integrovaného regionálního operačního programu. Využít bychom mohli dotace až ve výši 91 milionů korun. Každopádně nás ještě čekají jednání, v rámci kterých chceme diskutovat o jejím případném navýšení,“ říká náměstkyně primátora pro dotace Monika Štayrová.

Zdroj: Magistrát města Hradec Králové

Ing. Bc. Jiří Bláha

náměstek primátora statutárního města Hradec Králové
člen oblastní rady ODS Hradec Králové
člen rozhodčí komise ODS
člen rozhodčí komise ODS