3. února 2019

V Malšově Lhotě město opraví chodníky, kraj silnici

Začátkem května by mohla začít rekonstrukce Lhotecké ulice v Malšově Lhotě na východním okraji Hradce Králové. Rekonstrukce této krajské silnice bude rozdělena do dvou etap a její součástí budou i opravy a stavby nových chodníků podél této komunikace. Podmínkou je ale otevření mostu přes Orlici v nedalekých Svinarech, jehož oprava by měla na jaře skončit a v průběhu rekonstrukce Lhotecké ulice bude pro obyvatele Malšovy Lhoty a Svinar jediným spojením s městem právě tento nový most. Hradecká radnice se na této investici za 59 milionů korun bude podílet částkou téměř 11 milionů korun včetně DPH.

Celková délka opravovaného úseku Lhotecké ulice od křižovatky u Stříbrného rybníku až po hranice katastrů Malšova Lhota a Malšovice je necelých 1.400 metrů. „Město bude hradit náklady spojené s opravami stávajících chodníků, tam kde komunikace pro pěší podél silnice nejsou, vybudují se nové,“ říká Jiří Bláha, náměstek primátora Hradce Králové pro oblast investic ve městě. Součástí městské investice bude také osvětlení nad značenými přechody pro chodce, potřebné přeložky a přípojky plynovodu či sadové úpravy ve volných plochách.

Dle návrhu harmonogramu stavby bude rekonstrukce Lhotecké ulice rozdělena do dvou částí. V první etapě se bude opravovat úsek od Stříbrného rybníka po ulici K Břízkám, v druhé zbývající část. „Podle toho budou také stanoveny objízdné trasy pro automobily i MHD. Předběžně by stavební práce měly začít začátkem května, ale vše záleží na zprovoznění svinarského mostu. Pokud tomu tak bude, opravená silnice Malšovou Lhotou by měla být otevřena do konce října, dokončovací práce na veřejném osvětlení a komunikacích podél ulice by měly skončit do Vánoc,“ dodává Bláha.

Z důvodu lepší koordinace stavebních prací se město Hradec Králové dohodlo s Královéhradeckým krajem na společném výběru dodavatele na městskou i krajskou část této investice. V tomto týdnu výsledek soutěže na stavební firmu schválila městská rada, výběr musí definitivně potvrdit ještě hradecké zastupitelstvo.

Zdroj: Magistrát města Hradec Králové

Ing. Bc. Jiří Bláha

náměstek primátora statutárního města Hradec Králové
člen oblastní rady ODS Hradec Králové
předseda KMS
člen smírčího výboru ODS