7. prosince 2018

Město má připravené peníze na lávku i stadion

(Hradecký deník) Rozpočet města Hradec Králové pro rok 2019 připravuje vedení radnice jako mírně schodkový. Celkové příjmy města se v příštím roce předpokládají na úrovni 2,075 miliardy korun, výdaje jsou plánované ve výši 2,095 miliardy.

Návrh rozpočtu, který bude v polovině prosince schvalovat hradecké zastupitelstvo, počítá s investicemi za téměř 250 milionů korun. Mezi největší budou patřit stavby fotbalového stadionu a lávky přes Labe. Obě investice již mají platná stavební povolení.

„Zastupitelstvu předkládáme návrh rozpočtu, který počítá se 180 miliony na fotbalový stadion v příštím roce, financování této stavby je i ve výhledu na další období,“ potvrdil náměstek primátora Jiří Bláha záměr města nový fotbalový stadion postavit.

Druhou největší investicí v roce 2019 bude lávka přes Labe u kongresového centra Aldis za necelých padesát milionů korun, která již má platné stavební povolení a v současnosti se připravuje výběrové řízení na stavební firmu. Hotovo by mělo být do konce příštího roku.

Z městského rozpočtu jde ročně téměř 150 milionů korun na školství a 380 milionů na oblast dopravy a komunikací.

Zdroj + foto: Hradecký deník

Ing. Bc. Jiří Bláha

náměstek primátora statutárního města Hradec Králové
člen oblastní rady ODS Hradec Králové
předseda KMS
člen smírčího výboru