15. května 2015

Oblastní sdružení ODS Brno-město si na čtvrtečním Oblastním sněmu zvolilo nové vedení

Volebnímu sněmu předcházely sněmy místních sdružení strany, na kterých měli jejich členové možnost diskutovat s kandidaty na předsedu oblastního sdružení, případně kandidátům vyjádřit podporu. Předsedou OS byl sněmem zvolen Libor Šťástka. Získal nejvíce nominací z místních sdružení a výraznou většinu hlasů 110 delegátů sněmu, druhý kandidát Vladan Krásný pak získal 48 hlasů.

1. místopředsedkyní sněm zvolil Šárku Cechovou, předsedkyni správní rady nadačního fondu Atýsek. Obměnilo se také složení Oblastní rady s tím, že k výrazné změně došlo především u místopředsedů. Novými místopředsedy se tak stali Michal Chládek ( Jundrov ), David Trllo ( Nový Lískovec ), Igor Fučík ( Žabovřesky ), Kristýna Švarcová ( Husovice ) a Pavel Jankůj ( Bystrc ).

"Jsem rád, že jsem získal největší počet nominací z místních sdružení a výraznou většinu hlasů delegátů sněmu. Je tak evidentní, že i kdyby se sněm konal podle jiného delegátského klíče, na výsledek volby by to nemělo vliv," sdělil nový předseda brněnské ODS Libor Šťástka.

"Chci, aby brněnská ODS i nadále zůstala relevantní politickou stranou na brněnské politické scéně. Budeme pokračovat v aktivní opoziční politice v zastupitelstvu města, protože současné vedeni Brna, především díky destruktivní politice zelených a nekompetentnosti hnutí Žít Brno, nic dobrého městu nepřinese", upřesnil Šťástka.

"Chci poděkovat jak předchozímu předsedovi P. Blažkovi, díky kterému se podařilo posílit vliv brněnské oblasti v celostátním vedení ODS, ale i svému protikandidátovi Vladanu Krásnému, se kterým jako úspěšným starostou ve Starém Lískovci počítám na čelní místa kandidátky ODS v krajských volbách příští rok", doplnil předseda Šťástka.

Veronika Coufalová

oblastní manažer