23. září 2020

Napřímo TN.cz: Naším cílem je, aby pokračovala demokratická středopravá většina v Senátu

(tn.cz) Podle předsedy ODS Petra Fialy má strana ve volbách jednoznačný cíl. Cílem je, aby demokratická středopravá většina pokračovala v Senátu. Zároveň podle Fialy je důležité, aby předsedou zůstal Miloš Vystrčil (ODS).

Celý rozhovor s Petrem Fialou můžete zhlédnout na TN.cz.

ODS investovala do předvolební kampaně až padesát miliónů korun. Proběhly dvě akce. Jedna však upoutala pozornost médií, kdy se straně rozsypaly kulisy České republiky. Fiala to však hodnotil velice kladně. Podobně vidí i úspěch volebního spotu, ve kterém karikuje současnou vládu i do podoby hovnivála marně před sebou tlačícího svou kuličku.

Zároveň popsal jasný cíl strany. Pro nás je to jednoznačné. Chceme, aby pokračovala demokratická středopravá většina v Senátu. Zároveň doufáme, že předsedou Senátu i nadále bude Miloš Vystrčil,“ řekl Petr Fiala.

Podle Fialy je velmi důležité, aby byly strana silnější ve vedení krajů. Od roku 2008 nemáme zastoupení hejtmana. Chceme mít hejtmany,“ dodal Fiala.

Předseda ODS hovořil také o sponzorování strany. Podle něj je všechno legální a čisté. „Pozornost, která je věnována našim financím je nadstandardní. Každý se může podívat, kdo nás sponzoruje,“ hájí se.

Chci diváky ujistit, že držím slovo. Slíbil jsem, že vytvoříme silné kandidátky a půjdeme příkladem. Dalším krokem je pak nabídnout dobrou alternativu pro parlamentní volby a na tom pracujeme," řekl Fiala.

Fiala zároveň dodal, že strana má velkou šanci uspět ve volbách. V Senátu obhajujeme dva posty a potřebujeme získat více mandátu. O to usilujeme. Do Senátu máme úžasné kandidáty,“ rozplýval se předseda ODS.

Petr Fiala

předseda ODS